Zet je Blik Op Sterk Teamwerk

De kracht van jouw team is goud waard!

Focus op energiegevende sterke punten en bereik uitzonderlijke prestaties!

Hoe krijg je teams die ieder dag op hun best zijn en ook nog eens fluitend naar huis gaan?
Het antwoord is eigenlijk heel logisch. Laat iedereen doen waar hij of zij goed in is.

Dat is het uitgangspunt van de ‘Sterk Teamwerk’ aanpak. Want zodra medewerkers worden aangesproken op hun Sterke Punten dan ontstaat er meer betrokkenheid. Ze krijgen hierdoor meer zelfvertrouwen, werkgeluk en positieve energie. En dat leidt tot een grotere inzet en bewezen betere prestaties!

Benieuwd naar deze aanpak? Lees verder voor meer informatie.

‘Sterk Teamwerk’: benut de kracht van jouw team

Van klacht
Een sterk team worden kan ieder team bereiken. Of je nu een nieuw team bent of je werkt al jarenlang samen. Onbewust is er meer aandacht voor wat er niet goed gaat binnen het team. Waarom verloopt de samenwerking stroef? Waarom hangt er een reactieve sfeer? En worden doelen moeizaam behaald? Het nadeel is dat je meer aandacht hebt voor de klachten dan voor de krachten van je team.

Naar kracht
Echter, wanneer je de aandacht ook weet te vestigen op wat goed gaat en op de kracht van je team, gebeurt er iets. Je activeert direct meer betrokkenheid en motivatie in en om het team. Het werkt stimulerend en er komt positieve energie vrij. Je ontsteekt dé vonk die nodig is voor uitzonderlijke prestaties!

Hoe dan?
Met behulp van het ‘Sterk Teamwerk’ programma, een wetenschappelijk onderbouwde aanpak, krijgt iedereen in het team inzicht in waar hij of zijn van nature goed in is, energie van krijgt en waar het team als geheel sterk in is. Maar ook hoe ieders specifieke Sterke Punten effectief kunnen worden ingezet in het belang van het team. De aanpak is dynamisch en gaat niet voorbij aan de zwakkere punten en prestatierisico’s, want alleen dán is er sprake van een duurzame verbetering. Het is een ware ‘eye opener’ en het wérkt!

Verdubbel de kracht van jouw team
Is een talent nou iets wat je goed kunt of graag doet? Eigenlijk allebei. Datgene waar je kwaliteiten liggen doe je meestal met veel plezier. Ook als het even tegenzit. Maar het allerbelangrijkste; je krijgt er energie van. En dat is meetbaar! Wij meten vooraf waar het team staat en werken toe naar een verdubbeling van energie onder medewerkers. Ervaar het zelf! En ontdek hét geheim voor (persoonlijke) groei en topprestaties!

  •  Resultaatgericht
  •  Praktisch toepasbaar
  •  Bewezen effectiviteit

 

Interesse? Neem contact op voor een gratis adviesgesprek via info@moveandmath.nl of (06) 41269903.

VOORBEELD PROGRAMMA: BLIK OP STERK TEAMWERK; van sterke punten naar topprestaties!
Anders kijken – meer zien

Blik Op Sterk begint met een innovatieve nulmeting. Hoe staat het team ervoor en welke stappen zijn er nodig om in korte tijd meer effect te hebben? Het programma is altijd maatwerk.

Met behulp van praktische opdrachten en inzichten ga je als team de ‘5 stappen’ inzetten. Het mooie van deze aanpak is dat het je ook leert de zwakke kanten en prestatierisico’s van het team in te zien en flexibel te zijn in hoe je als team Sterke Punten toepast in steeds veranderende werksituaties. De aanpak brengt het team in minder tijd tot méér resultaat en méér energie.

Hieronder zie je de 5 stappen:

• Zet de Blik Op Sterk:
Tijdens de eerste stap ligt de focus op de unieke teamkracht en activeer je binnen het team ieders unieke Sterke Punten. Het team vergroot op deze manier zijn impact, haalt meer energie uit zijn werk en een ieder krijgt ook inzicht in hoe prestatierisico’s kunnen worden voorkomen die de teamkracht verkleinen. Kortom: iedereen kent nu de essentie van de unieke teamkracht.

• Zet de Blik Op Visie:
Je ontwikkelt een sterke visie op teamsucces, door de teamblik op het pad van de mogelijkheden te zetten. Door de juiste vragen te stellen die het team meer energie en ideeën oplevert. Maar ook door anders te kijken en meer te zien, leer je te innoveren en teamstrategieën toe te passen die (meer) succes opleveren. Tegelijkertijd krijg het team inzicht in de valkuilen van positief denken, zodat hun visie op teamsucces realistisch blijft.

• Zet de Blik Op Betrokkenheid:
Verbindingen zoeken met elkaar en als team blijven boeien. Maar ook vertrouwen op ieders vermogen door de teamblik Op Sterk te zetten. Dat is eigenlijk de kern van deze stap. Door het team samen te laten werken vanuit ieders Sterke Punten, vergroot je de teammotivatie en groei en haal je het allerbeste uit je medewerkers. Ook ziet het team in hoe gebruik te maken van hun Blik op Zwakke Punten om negativiteitsmania te voorkomen.

• Zet de Blik Op Prestaties:
Je benut alle teamkrachtbronnen voor topprestaties en voor het ‘boosten’ van teamresultaten. Door onder andere krachtige vragen te stellen en goede gesprekken te voeren die teamprestaties stimuleren. Ook krijg je inzicht in hoe je de kracht van Quick wins kunt gebruiken en richt je je teamblik op processen en systemen die teamprestaties versterken.

• Zet je Blik op Duurzame Groei:
Je gaat de kracht van de groei ‘mindset’ voor blijvende groei in teamprestaties benutten. Het team experimenteert, leert en realiseert wat er nodig is om nieuwe teamsuccessen te bereiken. Het inzicht groeit in hoe iedereen binnen het team wendbaar kan worden, maar ook hoe creativiteit en oplossingsgericht denken kunnen worden gestimuleerd op lange termijn. Kortom: de teamblik staat vanaf nu op duurzame verandering (meet en weet) en het team leert hoe ze ook in de toekomst kan blijven leren om zo meer succes te behalen.

Na ‘Sterk teamwerk’ weet iedereen binnen het team:

➢ Waar de werkelijke kracht van het team zit.
➢ Hoe iedereen op zijn best is afgestemd op de visie van de organisatie.
➢ Risicogebieden die prestaties in de weg staan op een krachtige manier om te buigen.
➢ Op een positieve manier te werken op basis van ieders uniekheid, (zelf) vertrouwen, motivatie en succes.
➢ Hoe je versterkend samenwerkt met collega’s die andere sterke punten hebben dan jij.
➢ Zich snel aan te passen en wendbaar te zijn in een steeds veranderende werkomgeving.
➢ Wat werkgeluk is dankzij een sterk team.