Zet je Blik Op Sterk Leiderschap

Activeer jouw unieke leiderschapskracht! Groei als leider en inspireer anderen om het beste uit zichzelf te halen

Het leiden van mensen is niet zomaar een vak, het is een prachtig vak! Althans, als je je focust op successen, persoonlijke kwaliteiten en sterke punten. Want alleen dán kan iedereen op zijn best zijn!

Dat is nu precies waar ‘Sterk Leiderschap’ over gaat. Door de kracht in jezelf en in die van anderen te leren (h)erkennen en in te zetten, geef je niet alleen jezelf als leidinggevende, maar ook je team en je organisatie een enorm cadeau!

Benieuwd naar ‘Sterk Leiderschap’?
Lees verder voor meer informatie.

‘Sterk Leiderschap’: van klacht naar kracht
Van klacht

Succesvolle verandering ligt binnen ieders bereik. Of je nu een ervaren leider bent of pas bent begonnen, onbewust ben je gewend om meer te kijken naar wat er niet goed gaat. Waarom verlopen projecten moeizaam? Hoe kan het dat medewerkers niet gemotiveerd zijn? Waarom worden doelen niet of moeizaam gehaald? Het nadeel van dit eenzijdig richten op klachten is dat je niet of traag vooruitkomt.

Naar kracht
Echter, wanneer je de aandacht ook weet te vestigen op datgene dat wel goed gaat, de sterke kanten, gebeurt er iets. Je activeert direct meer betrokkenheid en motivatie. Het werkt stimulerend en er komt positieve energie vrij. Kortom: je ontsteekt dé vonk die nodig is voor uitzonderlijke prestaties!

Hoe dan?
Met behulp van het ‘Sterk Leiderschap’ programma, een wetenschappelijk onderbouwde aanpak, ga je je manier van leidinggeven in de praktijk afstemmen op jouw energiegevende, sterke punten. Je gaat je werkelijke leiderschapskracht herkennen en versterken, zodat je impact groeit, je succesvoller wordt en ook ieder teamlid kunt motiveren om op zijn best te zijn. Daarnaast oefen je hoe je zwakkere gebieden en prestatierisico’s aanpakt. Het is nieuw, verfrissend en het wérkt!

De weg naar sterk leiderschap
Leiders zijn heel verschillend, maar één ding hebben ze gemeen: iedere leider heeft unieke sterke punten. In onze aanpak ga je als leidinggevende uitblinken in jouw sterke punten en ga je deze optimaal benutten voor persoonlijk en zakelijk succes én een sterk team!

 •  Direct aan de slag in de praktijk
 •  Aanpak ‘op maat’
 •  Duurzaam resultaat
 •  Meer effect in minder tijd!

Interesse? Neem contact op voor een gratis adviesgesprek via info@moveandmatch.nl of (06) 41269903.

VOORBEELD PROGRAMMA: BLIK OP STERK; activeer jouw unieke leiderschapskracht!
Anders kijken – meer zien

Blik Op Sterk begint met een innovatieve nulmeting. Hoe sta je er als leider voor en welke stappen kun jij nemen om in korte tijd meer effect te hebben? Het programma is altijd maatwerk.

Hieronder zie je welke programmaonderdelen er zijn:

• Zet je Blik Op Sterk:
Tijdens dit programmaonderdeel ligt de focus op jouw unieke leiderschapskracht en activeer je je unieke Sterke Punten. Je leert de juiste vragen te stellen die positieve energie en ideeën opleveren. Je vergroot de impact van jouw leiderschap, haalt er zelf meer energie uit en je krijgt ook inzicht in hoe je prestatierisico’s voorkomt die jouw leiderschap verkleinen. Kortom: je kent nu de essentie van jouw unieke leiderschapskracht.

• Zet je Blik Op Visie:
Je ontwikkelt een sterke visie op succes, door je te richten op het pad van de mogelijkheden. Door anders te kijken en meer te zien, ga je innoveren en strategieën toepassen die (meer) succes opleveren. Tegelijkertijd krijg je inzicht in de valkuilen van positief denken, zodat je visie op succes realistisch blijft.

• Zet je Blik Op Betrokkenheid:
Verbindingen zoeken en je medewerkers blijven boeien. Maar ook vertrouwen op het vermogen van je medewerkers door wederom je Blik Op Sterk te zetten. Dat is eigenlijk de kern van dit programmaonderdeel. Door samen te gaan werken vanuit de Sterke Punten, ervaar je motivatie en groei in je team en haal je het allerbeste uit je medewerkers. Ook zie je in hoe je gebruik kunt maken van je Blik op Zwakke Punten om negativiteitsmania te voorkomen.

• Zet je Blik Op Prestaties:
Je ontdekt alle krachtbronnen voor topprestaties en voor het boosten van resultaten. Door onder andere krachtige vragen te stellen en goede gesprekken te voeren met je team die prestaties stimuleren. Ook krijg je inzicht in hoe je de kracht in van Quick wins kunt gebruiken en richt je je blik op processen en systemen die prestaties versterken.

• Zet je Blik op Duurzame Groei:
Je gaat de kracht van de groei ‘mindset’ voor blijvende groei benutten. Je experimenteert, leert en realiseert wat er nodig is om nieuwe successen te bereiken. Zo krijg je inzicht in hoe je wendbaarheid van jezelf en je medewerkers ontwikkelt, maar ook hoe je creativiteit en oplossingsgericht denken kunt blijven stimuleren. Kortom: je zet je blik op duurzame verandering (meet en weet) en je leert hoe je ook in de toekomst kunt blijven leren om zo meer succes te behalen.

Na ‘Sterk Leiderschap’:

 •  Weet je hoe je als leider jouw unieke sterke punten constructief kunt inzetten.
 •  Ben je je bewust hoe je met jouw sterke punten een rolmodel kunt zijn voor anderen.
 •  Weet je jouw authentieke leiderschapsstijl te combineren met je coachende rol.
 •  Heb je de juiste focus op wat er misgaat en goed gaat om anderen te laten floreren.
 •  Pas je de nieuwste methoden in het vrijmaken van potentieel bij medewerkers toe.
 •  Heb je inzicht in methodes om motivatie, werkplezier en prestaties van je medewerkers te verhogen.
 •  Heb je een visie, strategie en aanpak voor het ontwikkelen van sterke teams en organisaties.
 •  Weet je hoe organisatie en medewerkers sneller en wendbaar kunnen veranderen.