Tomeloze energie

Wat een tomeloze energie hebben die kinderen.
Mijn oren tuten van hun gegil en gelach, het volume staat op tien.
Ze zijn heerlijk aan het spelen.
Continu is hun spel aan verandering onderhevig.
Eerst zijn ze aan het overgooien met een ballon, “kom we gaan hem versieren” klinkt het door de kamer, stickers erop, kaartjes erop, hup lijm erbij, de ballon wordt zwaar van de verandering die hij ondergaat. De kids passen hun spel daarop soepel aan en zijn nu aan het voetballen met de beplakte ballon. Een kaartje valt eraf, “oh laten we dit kaartje om de beurt gaan verstoppen!” Ze vliegen met het kaartje naar boven om verstoppertje te spelen. Tijdens het verstoppen komen ze onder het bed de blokken tegen en opeens zijn ze aan het bouwen en moet de ander raden wat er gemaakt wordt.

Opeens denk ik aan werk dat ik ooit gedaan heb. Was daar ook maar iets van die flexibiliteit en energie te vinden die deze 2 kids hebben. Hun focus op het spelen, plezier hebben en de positieve energie die ze daarbij ten toon spreiden zou menig bedrijf een positieve boost kunnen geven. Een boost om mee te gaan met de veranderende wereld. Niet te blijven hangen in hun comfortzone maar buiten de kaders te kijken, met vertrouwen op zichzelf en met focus op plezier.

#energie #verandering #vertrouwen #plezier #moveandmatch #ontdekken